"Nő a Partnerség" konferencia - Fókuszban a gyermekvédelem

"Nő a Partnerség" konferencia - Fókuszban a gyermekvédelem
2022.03.08.

A konferencia hivatalos megnyitójára Lillafüreden a Palotaszálló Hunyadi termében került sor, amelyet előadások követtek a plenáris szekcióban. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Nő a Siker Alapítvány alapítója, Csöbör Katalin köszöntötte a meghívottakat, aki megnyitójában elmondta, hogy az alapítványt 2016-ban hívták életre, azzal a céllal, hogy a gyakorlatban is segítse a nők esélyegyenlőségét mind a társadalomban, mind pedig a gazdaságban betöltött szerepeikben. Kiemelte azt is, hogy a magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége.

A konferencia szakmai előadásai a gyermekvédelem jogi, társadalmi és pszichológiai kihívásaival foglalkoztak. Az előadók között volt a rendezvény fővédnöke Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, valamint dr. Gaskóné Nagy Erika digitális gyermekvédelmi szakértő.

A délután folyamán izgalmas és tartalmas workshopokon vehettek részt az érdeklődők, ahol a digitális gyermekvédelem területén az online identitás témáját is körbejárhatták. A Nő a Partnerség konferencia záró eseményeként jótékonysági vacsoraestet rendeztek a kárpátaljai és ukrán nők, gyermekek és családok megsegítésére. Az este során befolyt összeget a Nő a Siker Alapítvány a Híd Kárpátalja programnak ajánlotta fel. A jótékonysági rendezvényen részt vett Dr. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is, aki beszédében felhívta a figyelmet az adományozás fontosságára.

Képes beszámoló itt:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=541629477331633&set=pcb.541651283996119

 

6

Vissza
© 2022 harmonikusneveles.hu – Minden jog fenntartva