Generációk harca a figyelemért

Generációk harca a figyelemért
2023.05.31.

Hogyan tanuljunk egymástól, egymásért? - interaktív könyvbemutató

A Felelős Szülők Iskolájának szervezésében, Steigervald Krisztián legújabb könyvének bemutatójára került sor a napokban a Márai Sándor Művelődési Házban. A program során a szerző és beszélgetőpartnerei: Tibenszky Moni Lisa és Balatoni József (Jocó bácsi világa) többek között azzal a kérdéssel foglalkoztak, hogy milyen mértékben rendezte át életünket, hogyan tereli a figyelmünket a digitális tér, vagy képesek vagyunk-e még egyáltalán ebben a zajban figyelni egymásra és önmagunkra?

A szerző a megértés és az elfogadás könyvében foglalkozik a generációk tartalomfogyasztásával, értékrendjével és emberi kapcsolataival. Ne démonizáljuk a képernyőt és az online teret, hiszen az nem vezet megoldáshoz, szól a „cyberénünkről” és arról hogyan valósulhat meg a hídépítés a generációk között, vagy lehet-e a figyelem szeretetnyelv. Teszi mindezt a tőle megszokott közvetlen, érthető és humoros módon.

Ajánlott olvasmány minden pedagógus és szülő számára, akik szeretnék a gyermekeket felkészíteni a tudatos okoseszközhasználatra és támogatni őket az online tér játékszabályainak elsajátításában.

sk_dedikalt

 

 

 

 

 

 

 

 

img_1_1685790029798

Vissza
© 2022 harmonikusneveles.hu – Minden jog fenntartva